onsdag 30 december 2015

Tacksamhet Styrka Kärlek

Året 2015.

Hur ska jag kunna sammanfatta det på ett kort och begripligt sätt.

Jag gick in i det här året med blåsor i munnen, fastspänd i en nätmask minst en gång om dagen. Tandlös, ärran och bara förbannat målmedveten.

Jag har alltid varit en tvivlare, en som har tvivlat på mig själv och det jag tar mig för. Förmodligen för att jag aldrig rott särskilt många drömmar i mål.

Men cancern va ingen dröm, snarare en mardröm och med den i medvetandet så vaknade en sida hos mig jag inte trodde jag besatt. En vinnarskalle, järnvilja och en känsla av överlevnad. 
Jag klarade allt det jag skulle, jag bara jag . Ingen kunde ta min smärta eller min förtvivlan. Men många är ni som har underlättat allt och burit mig framåt.

Jag vet att jag har sagt det förr men det tål att upprepas. Det stöd jag har fått på alla sätt och vis har fört mig framåt steg för steg, för att ni har brytt er. När jag idag, går tillbaka och läser kommentarer från förra året så förstår jag. Hundratals kommentarer, låtar som länkats, bilder med texter, ja allt har gett mig sån styrka. Kramar, böner & omtanke. Min födelsedag är ett exempel på hur stora ni är. 
Så mycket folk som kom. Jag vet att jag timmen innan allt skulle dra igång, så låg jag hemma på soffan och va näst intill oförmögen att ta mig upp. Jag mådde skitdåligt rent ut sagt men kunde bara inte ställa in allt då. Jag tog en tablett mot illamåendet och sen va det all in som gällde. Tänk om jag hade missat denna dag. Så otroligt mycket folk som var där bara för mig, fantastiska presenter som jag aldrig kunnat drömma om. Min bror som tagit dit bandet poplabbet som spelade min favoritlåt med queen, bohemian rhapsody. Tyvärr tog jag inga bilder den dagen men minnet lever kvar av en fantastisk dag.

Tacksamhet, styrka & kärlek är nog de tre ord jag vill ge det här året.

Tacksamhet övet att få leva kvar och att få ha haft världens starkaste armè i ryggen, hela vägen fram i mål. Tacksamhet av att få njuta av allt det goda livet har att ge, få vara mamma, sambo, dotter, vän och krigare ett tag till.

Styrkan min kropp besitter är för mig obegriplig. Jag har aldrig känt mig så svag i kroppen som efter operationen men ändå så va kroppen så stark att den bar mig genom en 9 månader lång graviditet. Och det va 3 månader efter strålningen. När jag kände mig som svagast, okapabel till att äta och röra mig så blev jag gravid. Hur stark är kroppen inte då! Jag älskar min svaga, svinstarka kropp. Jag lovar att ge tillbaka den fysiska styrkan jag en gång hade till den, som tack för allt.

Kärlek. Jag känner bara kärlek när jag tänker på allt. Kärlek till Junie, Tomas, familjen & alla underbara vänner. Kärlek till alla kända & okända vänner. Nya & gamla vänner som aldrig dömt ut eller ömkat. Kärlek till Billy, den största kärleken detta år. En ny familjemedlem som är som en stor tung diamantkrona som jag sätter på toppen av detta år. Han är min Show must go on. Han & Junie är mina Champions of the world. Jag har en miljard anledningar till att välja att se livet ljust och glittrande.
Jag inser att jag är så lyckligt lottad som lever idag. Och det känner jag så stor kärlek till. 

Jag är bara så innerligt jäkla tacksam & jag känner mig så förbannat innerligt stark och det är en stor kärlek i sig.
Föreställ er en arena med miljoners människor omkring, alla i en eufori efter en fantastisk framförd show. Föreställ dig hur DU står på scenen och tar emot alla applåder, visslingar & värme. Det är så jag vill göra med varenda en av er som stöttat mig. Bära upp dig, hylla dig och visa hela världen vilken sjujäkla stjärna & medmänniska du är.

Tacksamhet
Styrka
Kärlek.

2016, show must go on!3 kommentarer:

 1. Stort Grattis till er lille son! Jag önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt 2016! ���� Kram Lillemor (hälsa Piia)

  SvaraRadera
 2. Tack Lillemor! Jag ska hälsa henne, ha ett härligt 2016.

  SvaraRadera
 3. Du skriver så fantastiskt tycker jag! Gripande, livsbejakande och du utstrålar en sådan positivism. En sådan inställning övervinner allt. Du borde skriva en bok!

  Kramar aka

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar & lite pepp! Ju fler soldater desto starkare krigare!
Kram