torsdag 15 januari 2015

27 strålningar avklarade.

27 strålningar avklarade.
27 gånger har jag legat nedtryckt på bänken med masken hårt över mitt ansikte. Aldrig frågat mig varför just jag.
Aldrig gnällt utan alltid varit glad och trevlig när jag kommit dit. 
Men även om jag ser ljuset i tunneln nu så är jag mer än redo att vara färdig nu. Det är ynka 7 gånger kvar. Inga blåsor men en liten äcklig dutt med svamp mitt i svalget. En fläck som torkar om nätterna och som gör att det känns som en bit torkat bröd som sitter fast. Nätterna.
Fortfarande värst just nu. För att man måste vakna så många gånger och svalka strupen med vatten. Det här tar begreppet muntorrhet till helt andra nivåer. Huden är röd och irriterad & håret lossar i nacken. Men det är okej för det stör mig inte mer än i tanken. En tanke som är hanterbar. Ögat strular men mest för att jag va dum och fuskade lite med 4 gånger om dagen principen. När man satt i salvan är ögat obrukbart någon timme innan salvan försvunnit. Allt är bara suddigt. Men nu bör jag fullfölja så irritationen försvinner.
Har mått lite pecka idag. Det kom på eftermiddagen efter strålningen. Huvudvärk och lite sjukdomskänsla i kroppen. Hade tänkt åka till gymet men det blev bara en snabbvisit dit för att träffa folket. Ingen träning. Klockan är sen i vanlig ordning. Man vill vara så trött som möjligt när man ska sova så man slipper vrida & vända sig. Har ett ständigt återkommande sendrag i nacken hela tiden också. Drygt men det försvinner snabbt när jag rör huvudet. Men jobbigt ändå. En massage kanske kan lösa upp lite. Strålning imorgon & sen närmar sig slutspurten. Fantastiska känsla! Del 2 av 3 avklarat! Sen en stor peration i slutet av sommaren. Men innan dess kommer många dagar passera och tid för att fylla på med energi. Nu, sova! 
 


Och nu klagar man över lite huvudvärk...

5 kommentarer:

 1. Är lika imponerad fortfarande över hur 'förbannat' stark du är, det är så tydligt att du plockar fram all din styrka & all din kraft för att ta dig igenom detta. Du är en sann krigare!
  Vissa människor prövas hårdare än andra här i livet, vilket är enormt orättvist, men någonstans tror jag lite på ordspråket: Du har fått det här livet för att just du klarar av det! (Även om det låter helt paradoxalt)
  Jag har själv gått igenom flera tuffa saker i mitt liv sedan den dag jag föddes - kan man säga. Samt att jag varit mm från döden vid ett tillfälle, jag har prövats om & om igen - men nu såhär med backspegeln i handen så hade jag inte velat vara utan dessa erfarenheter, då detta kommit att forma mig till den jag är idag.
  Där & då mitt uppe i ett trauma eller en kris ser man inte det, men i efterhand så får man veta.
  Samma sak tänker jag att du förmedlar i dina texter, att en dag då vet du meningen med det här otroligt hemska & brutala du nu genomlider. Det kommer ta dig långt & när du klarat detta kommer du klara varsomhelst!

  Många kramar & hejja rop, nu har du bara slutspurten kvar - du fixar det :) vad gäller strålningen. Resten blir ju också en resa naturligtvis, men antar de mest smärtsamma är över? Och resten är en del av den du ska komma att bli efter dessa prövningar <3

  SvaraRadera
 2. Hej kära du.En dag,Madeleine,när solen skiner och du är frisk,ska jag berätta något för dig. Bara då.Jag läser vad du går igenom,men kan ju inte fatta det fullt ut ändå.Bara du kan det.Exakt hur.Hur jävligt.Hur ont.Hur jobbigt.Hur tankarna går. Vi följer dig i dina ord.Varje gång.Vi kämpar vid din sida.Vi reser med dig.Framåt ,framåt.Bamsekram du fina.

  SvaraRadera
 3. Så otroligt stark! Det här kommer du att greja!! Å så fint att du delar med dig av din helvetesresa. Kämpa!!

  SvaraRadera
 4. Jobbiga tankar men som vanligt positiva!! Du är underbar! Så duktig, en sådan kämpe, som vanligt! Duktiga kvinna, krigardrottningen över denna värld! Kämpa på så har du snart fixat slutspurten!! Finns med dig, alltid <3

  SvaraRadera
 5. Du är så oerhört beundransvärd! Din inställning, din kraft & din vilja slår mig med häpnad varje gång jag läser & dina ord går in i hjärtat! Mina ord räcker inte till för min beundran. Vilken otrolig kämpe du är & vilken otrolig styrka! Kram Josefine Nyström

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar & lite pepp! Ju fler soldater desto starkare krigare!
Kram