söndag 21 december 2014

Julefrid i juletid

Angreppet i munnen verkar va över för den här gången lika fort som det uppstod. Jag körde en kombo av olika tips och vips så va det borta! 
Jag har även lyckats äta ordentligt en av dagarna då pappa & hand det bjöd på julmiddag på en restaurang i Barkarby. Åt en advokado med Skagen till förätt & fiskplanka till varmrätt. Potatismos & sås med lite lättuggad fisk funkar topp.

Men sen är man tillbaka i samma hjulspår igen. Försöker få i mig lite vätskeersättning ibland för att pigga på kroppen. Oftast känner jag mig inte hungrig utan märker när jag blir skakig & matt i kroppen. Ska väga mig imorgon på onkologen för att se om någon förändring skett. Jag försöker verkligen få i mig men har så svårt när jag nästan får kväljningar av näringsdryckerna. Jag har så svårt att få i mig om jag inte tycker om. Skulle behöva någon som lagade goda soppor & andra lätta måltider till mig. Smaken är ju inte på plats och då känns maten än mindre kul. 
Jag har börjat få små ploppar på kinden efter strålningen nu. Det är skrämmande att det börjar dyka upp effekter nu och veta att det är 5 veckor kvar av strålningen. Och har jag svårt att äta nu utan att det smärtar någonstans så vill jag inte tänka på hur det känns att äta om man dessutom har ont. Men så länge det inte är värre än såhär så är jag glad. Förhoppningsvis, om man sköter munhygienen som dom rekommenderar så kanske man bara får lindriga besvär.
Men samtidigt är det svårt att skölja munnen med koksalt varje 30:e minut.. Jag minns ju knappt att ta mina vitaminer varje morgon. Glömmer det alltid!
Julafton närmar sig också. Vi skulle få gäster men det avbokades. Så julafton blir  bara jag & Tomas. Men på juldagen firas julen i Sthlm som vanligt med min familj. Hela stora varma familjen samlad. Äta får jag göra ett annat år, men njuta svart vi alla är samlade ska jag göra!

För vad är egentligen det viktigaste vi har om inte varandra.
Om inte alla fanns där så vore maten & alla klapparna överflödiga. Kärlek och omtanke om varandra är de störstaoch  dyrbaraste julklapparna vi kan få och ge.
Och nästa år vet vi aldrig vilka som är där. Här & nu är det som gäller. Så släpp julhysterin och va lite närvarande med familjen och vännerna. Snart är julen ändå över så se till att njut av den. Det ska jag!


Älskade syrran & dottern på julmiddagen i lördags! 


4 kommentarer:

 1. Julen ska vara precis så! Värme och kärlek! Och det finns det gott om i din familj! <3<3 njut av det :-) <3

  SvaraRadera
 2. Hej Madde!
  Känner dig inte, men är vän till en av dina jobbkunder. Brukar läsa din blogg och vill skicka en varm julkram till dig, till din sambo och till din fantastiska dotter.
  Det är ju egentligen knäppt att det ska behövas hemska sjukdomar för att man ska stanna till, tänka efter och uppskatta det man har, men tyvärr är det så världen ser ut idag. Det du skriver får många tårar att rinna, många tankar att fara i huvudet och en hel del leenden att spricka upp. Beundrar sin förmåga att uttrycka din storhet och litenhet!
  Jag tänker skita i att städa köksskåpen och istället sätta mig och klura ut rim till julklappar som jag ska ge mina nära och kära. Det är ju NU vi finns, och NU vi ska ägna oss åt varandra. Vem bryr sig om allt är perfekt, vad det nu är?

  Jag och min lillskrutt tittar ibland in i en kyrka i närheten. Inte så mycket för att jag vet eller tror på högre makt, utan för att det är ett ställe med värme, lugn och tillfälle för eftertanke. Vi brukar tända ett ljus, och under hösten har jag tänkt på dig när vi tänt det ljuset. Kämpa på Madde och tillåt dig vara både så liten och stor du behöver!
  Kram / Maria

  SvaraRadera
 3. Hej Maria. Tack så hemskt mycket för ditt inlägg. Jag sitter här med tårar i ögonen för att få läsa att någon tänder ett ljus bara för mig är oerhört stort. Känslan är överväldigande i kroppen.

  Jag önskar dig en god jul med kärlek & stillhet, ta hand om er.
  Kram

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar & lite pepp! Ju fler soldater desto starkare krigare!
Kram