fredag 12 december 2014

Låt hjärtat vara du

Tankar som slår mig just nu är om jag inte riktigt förstår vad jag med om. Min största sorg är att jag inte ser ut som förut utan ett förvridet ansikte möter mig i spegeln. Känseln i ansiktet som lyser med sin frånvaro och hörseln som gör att jag bara hör mig själv och resten hörs svagt. Men när jag tänker närmare så i ser jag ju vad jag är med om. Jag har haft cancer. Ja, jag har haft. 
Den är borta eller i varje fall absolut på väg bort! Men missar jag det?! Jag har för fan fått överleva cancer! Hur kan jag då sitta och gnälla över hörsel, känsel och ett ansikte som lider av sviterna från en tumör. Det är dax att lyfta ansiktet, möta människorna som ger så mycket kärlek, fortsätta älska livet och vara så förbannat glad!  Jag har överlevt! Jag är en survivor! Bort med sorgen över ett ansikte som aldrig blir detsamma, jag ska bära mig själv med stolthet som överlevt, tacksamhet över att jag fått en chans att att leva vidare med så mycket mer kunskap om mig själv och livet. 
Det är så lätt att snöa in på små bekymmer när man borde se vad man har istället för vad man inte har. Jag har livet, familjen, vännerna, kärleken, pengarna så jag kan leva ett normalt liv, huset, hundarna, jobbet, sjukvården & all omtanke man kan tänka sig. Jag kommer en dag att vara mindre svullen i ansiktet och med eller utan känsel så ska jag kunna känna mig vacker igen.

Jag köpte en fin svart tröja till julafton. Tight i spetstyg. Inte min stil direkt, men den va fin. Men när jag kom hem och provade den satt den fint men så tittade jag mig själv i spegeln och ville bara bränna upp den. Jag ser ju ut som skit i ansiktet så hur kan jag då känna att jag bär upp en sån tröja?!
Jo genom att intala mig själv att jag är fin i den. Om jag färgar håret lite, sminkar mig, sätter på mig smycken och lite självkänsla så kan nog bära upp den. För vet ni! Jag har överlevt cancer!

Jag har överlevt cancer!

 Och då kan man bära upp en svart snygg tröja fast man ser ut som man gör i ansiktet. Jag ska låta hjärtat lysa upp mig. Hjärtat som är fyllt med så mycket kärlek till livet. Det ska få bära mig fram i livet. 

Med eller utan hörselproblem & svullet ansikte.


Jag är en survivor.

5 kommentarer:

 1. Du är verkligen en survivor! En underbar sådan! Ditt leende är lika vackert som innan operationen!! Kramar i massor till dig 💕

  SvaraRadera
 2. Du är vacker minns det ♡♡♡♡♡♡♡♡

  SvaraRadera
 3. Man förstår inte vad man gått igenom förren man är helt färdig. Men skönt att kunna säga FUCK CANCER. Kämpa!!
  All styrka till dig ♥

  SvaraRadera
 4. Helt klart survivor Madde!! <3 Ser fram emot att se dig på onsdag om du orkar!! Kram!

  SvaraRadera
 5. Den där snygga svarta spetströjan ska vara j-t glad att du vill bära den! Den ska vara stolt att just du, Madeleine som är en sån j-a fighter vill ha den på dig. Tro mig, hjärtat lyser igenom. Ditt hjärta lyser igenom allt det som samhället anser vara "skönhet". Du är vackrast av oss alla, trots att du just nu krigar mot ditt livs svåraste fiende. Glöm aldrig det <3

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar & lite pepp! Ju fler soldater desto starkare krigare!
Kram